Европол арестува на  Канарските острови лице, за което се предполага,

...
Европол арестува на  Канарските острови лице, за което се предполага,
Коментари Харесай

Европол арестува на Канарите човек, изпрал пари по делото Магнитски

Европол арестува на  Канарските острови лице, за което се допуска, че е изпрало милиони от парите  от така наречен дело Магнитски. Това оповестява.

Името на делото произлиза от съветския данъчен юрист Сергей Магнитски, който умря в съветски затвор през 2009 година, откакто разкри големи данъчни измами, осъществени от съветски данъчни чиновници. Беше открито, че 219 млн. евро са били откраднати посредством машинация и изнесени от Русия. Именно за пране на част от тези пари става дума в настоящия арест.

Смята се, че задържаният е част група за пране на пари, кояо е прехвърлила милиони евро през банкови сметки в Европа, преди да изпрати средствата в Испания за закупуване на недвижими парцели.

По този случай, досега в цяла Испания са конфискувани 75 имота на обща стойност 25 млн. евро.

Испанските следователи са успели да разкрият по какъв начин част от тези мръсни пари се озоваха в испански недвижими парцели. Били са идентифицирани група лица – всички съветски жители с малко или никакви връзки с Испания, дружно с редица фиктивни компании без действителна икономическа активност.

Мръсните пари или са били изпращани към банковите сметки на тези съветски жители, за които се допуска, че обитават в Испания, с цел да купуват парцели, или са изпращани на испански организации за недвижими парцели със мощни връзки с съветската общественост, които биха купували парцели от името на хипотетични клиенти.

Европейският център за финансови и стопански закононарушения на Европол даде профилирана поддръжка за следствието. Един от нейните експерти беше изпратен в Тенерифе, с цел да обезпечи поддръжка на място на испанските следователи по време на деня на действието.

Евроюст даде забележителна поддръжка посредством ръководство на европейски заповеди за следствие и претенции за информация, изпратени до 12 разнообразни юрисдикции.

Разследването в Испания е осъществено от испанската национална полиция (Policía Nacional) под координацията на Специалната прокуратура против корупцията и проведената престъпност и Националния върховен съд.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР